MKSZ 2008

  

VI. Főnix Kupa – 2013. január 25-27. Debrecen információ: +36 30 2886377   IX. Oldal József Kupa – 2013. február 16-17. Szentgotthárd információ: +36 30 5778144   Szentesi Kézilabda Fesztivál – 2013. március 15-17. Szentes információ: +36 30 2186850  XXVIII. Marcalvárosi Balázs Kupa – 2013. március 23-28. Győr információ: +36 20 4755595 

Módosult hozzájárulási díjak – NB I, NB I/B, NB II, OSB
A Magyar Kézilabda Szövetség értesíti az érintett sportszervezeteket, hogy a július 1-9. között befizetendő hozzájárulási díjak az alábbiak szerint módosulnak:
NB I junior: 10.000 forint
NB I ifjúsági: 10.000 forint
NB I/B felnőtt: 77.000 forint
NB I/B junior: 10.000 forint
NB II felnőtt: 50.000 forint
NB II junior: 10.000 forint
OSB: 5.000 forint

A sportszervezetek a befizetést igazoló dokumentum másolatát 2012. július 10-ig kötelesek eljuttatni az MKSZ Verseny Albizottságához.
tovább...
Tornagyőzelemmel zárt a magyar női juniorválogatott
Százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg Üllőn az Aqua Optima Kupát a csehországi világbajnokságra készülő magyar női junior válogatott. Klivinyiék Hollandia után Romániát és Franciaországot is biztosan győzték le.
tovább...
Horvátország, Németország és Spanyolország a magyar női válogatott Eb-csoportjában
A monacói EHF-kongresszus keretében kisorsolták a decemberi, szerbiai női Európa-bajnokság csoportbeosztását. A 3. kalapból húzott magyar női válogatott Újvidéken Horvátország, Németország és Spanyolország ellen lép pályára az Eb első szakaszában. A négy csapat közül az első három helyezett folytathatja a kontinenstornát a középdöntőben.

A magyar válogatott a horvátok és a vb-bronzérmes spanyolok mellett ismét összekerült Németországgal, amellyel már a selejtezőben is azonos csoportban szerepelt.

- Ideálisnak mondható a sorsolás, akár a csoportunkat, akár az águnkat nézzük – mondta el Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. - Mivel reményeink szerint „hazai” pályán játszhatunk Újvidéken, ezért úgy vélem, mindhárom csoportellenfelünk ellen jó esélyünk van a győzelemre, és bár minden meccsen nagy küzdelmet várok, a válogatottnak tovább kell jutnia a csoportból. Az águnk sem reménytelen, különösen, ha azt nézzük, hogy elkerültük Norvégiát, Franciaországot, Dániát, tehát a 2011-es világbajnokság három elődöntősét, valamint az Eb-ezüstérmes, és szintén olimpiai résztvevő svédeket.

Karl Erik Böhn szövetségi kapitány: - Úgy vélem, kiegyenlített csoportba kerültünk az Európa-bajnokságon. A horvát, a német, a magyar és a spanyol együttes nagy harcot vív majd a továbbjutásért és a pontokért, véleményem szerint a négy csapat egymás elleni párharcaiban megjósolhatatlan a végeredmény. Mindegyik csoport erős, talán a B-csoport a leggyilkosabb, és az A-csoport valamennyivel könnyebbnek tűnik. Mi az 1. kalapból valószínűleg a leggyengébb horvátokat, míg a 4. kalapból a vb-bronzérmes spanyolokat, azaz a legerősebb válogatottat kaptuk. Természetesen tovább akarunk jutni a csoportból, és pontokat vinni magunkkal a középdöntőbe. Ha legalább hat mérkőzést tudunk játszani az Eb-n, az remek teszt lesz a válogatottnak, lemérhetjük, hol is tartunk. A magyar a világ legjobb közönsége, így remélem, hogy Újvidéken szinte hazai pályán léphetünk pályára.

Női Európa-bajnokság, 2012. december 4-16.

Csoportbeosztás:
A-csoport (Belgrád): Norvégia, Ukrajna, Szerbia, Csehország
B-csoport (Nis): Svédország, Franciaország, Dánia, Macedónia
C-csoport (Újvidék): Horvátország, Németország, Magyarország, Spanyolország
D-csoport (Vrsac): Románia, Montenegró, Oroszország, Izland

I-es középdöntő-csoport (A- és B-csoport továbbjutói): Belgrád
II-es középdöntő-csoport (C- és D-csoport továbbjutói): Újvidék
Elődöntők, helyosztók: Belgrád
tovább...
Négy magyar az EHF tisztségviselői között
Az Európai Kézilabda Szövetség monacói kongresszusán négy évre a francia Jean Brihault-t választották az EHF új elnökévé, a távozó norvég Tor Lian utódaként. A Magyar Kézilabda Szövetség négy jelöltje, Andorka Sándor, Kovács Péter, Horváth Gabriella és Kelecsényi Ernő is sikerrel kandidált a különböző bizottságokba, így összességében az EHF mindhárom főbizottságába bekerült egy-egy magyar delegált.

Az európai szövetség alelnöke a svéd Arne Elofsson lett, míg a végrehajtó bizottságba egy-egy dán, izlandi, lengyel, montenegrói, norvég és szlovén jelölt került be.

Andorka Sándor továbbra is a Versenybizottság tagja maradt. A magyar szakember, akit óriási, 95 százalékos többséggel választottak meg, a klubversenyekért felel 2016-ig. Kovács Pétert a Módszertani Bizottság oktatásért és képzésért felelős tagjának választották meg, Horváth Gabriella a Strandkézilabda Bizottságban szerzett pozíciót, Kelecsényi Ernő az EHF Marketing Női Klub Bizottságának tagja lett.
tovább...
Női junior válogatott: kilenc gólos győzelem
33-24-es győzelemmel kezdte a női junior világbajnokságra készülő magyar válogatott az Üllőn sorra kerülő Aqua Optima Kupát: Róth Kálmán tanítványai a hollandokat múlták fölül magabiztosan.
tovább...
Területi Edzőtovábbképzések helyszínei és időpontjai
Azok az NB I/B felnőtt és junior, NB II felnőtt és junior, valamint a Megyei Bajnokság felnőtt és junior vagy ifjúsági csapatok edzői, akik nem vettek részt a Balatonfüredi Országos Edzőtovábbképzésen, működési engedélyüket 2012. augusztus hónap elejétől, a bajnoki rajtig kerül megrendezésre kerülő, működési engedélyt érvényesítő továbbképzés során érvényesíthetik. Ezek helyszínei, időpontjai, valamint a felelős személyei a Tovább-gombra kattintva láthatók.
tovább...
A magyar női válogatott is Újvidéken játszhatja Eb-mérkőzéseit
Az Európai Kézilabda Szövetség hétfőn bejelentette, hogy a visszalépő Hollandia helyére „beugró” Szerbia rendezheti a decemberi női Európa-bajnokságot, kedden pedig ismertté vált a szombati sorsolás kiemelése. Ezzel kapcsolatos hír, hogy a magyar szövetség közbenjárására a magyar válogatott a csoportkörben, és továbbjutása esetén a középdöntőben is Újvidéken léphet pályára – csakúgy, mint a férfi válogatott a januári kontinenstornán. Ezzel jó esély nyílt rá, hogy a magyar nemzeti csapat szinte hazai pályán játssza Eb-találkozóit.

- Nagyon örülök, hogy az MKSZ közbenjárásának is köszönhetően ismét Újvidéken játszhatja Eb-meccseit a magyar csapat. Remélem, ismét több ezer magyar szurkoló kerekedik fel decemberben, és jön el szurkolni a csapatnak Újvidékre, így a lányok is megtapasztalhatják, milyen szinte hazai pályán játszani egy világversenyt – hangsúlyozta Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. - Ráadásul így két egymást követő Eb-n szoríthat több ezer magyar drukker a helyszínen a női válogatottért, hiszen ne feledjük: 2014-ben Magyarország és Horvátország rendezi a női Európa-bajnokságot. Előbb azonban Szerbiában kell teljesítenie a csapatnak, amire jó esélyt látok. A kiemelést és a csoportmérkőzések helyszíneit elnézve biztos, hogy nem kerülhetünk azonos csoportba a velünk azonos „kalapban” szereplő oroszokkal, szerbekkel és dánokkal, valamint az 1. kalapból Romániával és a 4. kalapból sorsolt Macedóniával.

A 2012-es női Európa-bajnokság sorsolás előtti kiemelése:

1. kalap: Norvégia, Svédország, Románia, Horvátország
2. kalap: Franciaország, Montenegró, Németország, Ukrajna
3. kalap: Szerbia, Dánia, Oroszország, Magyarország
4. kalap: Spanyolország, Csehország, Macedónia, Izland

Az Európa-bajnokság sorsolását június 22-én, pénteken 18 órától tartják Monacóban. A csapatokat négy, egyenként négyes csoportba sorsolják, a csoportok első három-három helyezettje jut a legjobb 12 közé, a középdöntőbe. A középdöntőben a csapatok két, egyenként hatos csoportban szerepelnek, a középdöntő-csoportok első két-két helyezettje jut az elődöntőbe.
tovább...
Jegyinformáció a július 14-i Szerbia-Magyarország férfiválogatott mérkőzésre
A londoni olimpia előtt, július 14-én 16 órától Magyarkanizsán (Szegedtől 35 kilométerre) Szerbia ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen a magyar férfiválogatott. A találkozóra a magyar szurkolók a Magyar Kézilabda Szövetségen keresztül igényelhetnek belépőket. A felnőttjegyek 400 dínárba (kb. 4 euró), a gyerekjegyek (7-14 éves kor között) 200 dínárba kerülnek. A szurkolók az igényelt jegyeket a mérkőzés előtt a helyszínen fizetik ki és vehetik át. A jegyigényléseket a Magyar Kézilabda Szövetség az mksz@keziszovetseg.hu címen fogadja.

Férfi válogatott felkészülési mérkőzés, július 14., 16:00, Magyarkanizsa (Szerbia):
SZERBIA-MAGYARORSZÁG
tovább...
Két magyar arany a Masters Eb-n
A hagyományokhoz híven ebben az évben is jól szerepeltek a magyar csapatok az immár kilencedik alkalommal megrendezett Masters Európa-bajnokságon. Az aktív játéktól visszavonult kézilabdázók kontinensviadalán az összesített magyar mérleg: két arany-, egy ezüst- és egy bronzérem.
tovább...
Sportjogi képzés a Pázmány Péter Tudományegyetemen
A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen a Magyar Olimpiai Bizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szakmailag támogatott sportjogi képzések indulnak. A jelentkezőket a MOB Életpálya Program anyagilag is támogatja. Részletek: www.mob.hu, www.jak.ppke.hu/deak.
tovább...
Szerbia rendezi a 2012-es női Európa-bajnokságot
Az Európai Kézilabda Szövetség hivatalos közlése szerint a rendezést lemondó Hollandia helyett Szerbia ad otthont a 2012. december 4-16. között sorra kerülő női kézilabda Európa-bajnokságnak.

Az EHF közlése szerint a mérkőzésekre - a januári, férfi Európa-bajnoksághoz hasonlóan - Belgrádban, Nisben, Újvidéken és Vrsacon kerül sor. A Magyar Kézilabda Szövetség már hivatalosan is jelezte a Szerb- és az Európai Kézilabda Szövetség felé kérését, miszerint a magyar válogatott csoportmérkőzéseire - a 2012-es férfi Eb-hez hasonlóan - Újvidéken kerüljön sor.

- Örülünk a döntésnek, hogy ismét Szerbiában lesz az Európa-bajnokság, ezúttal a női torna, hiszen így reményünk van arra, hogy több ezer magyar szurkoló a helyszínen drukkolhasson válogatottunknak - mondta el Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. - Már fel is vettük a kapcsolatot a rendező szerb szövetséggel, annak érdekében, hogy a férfiakhoz hasonlóan női válogatottunk is Újvidéken játszhassa csoportmérkőzéseit. Reméljük, hogy ezáltal megkönnyítjük a magyar szurkolók, egyben a nemzeti csapat dolgát is, és szinte hazai pályán léphet pályára az együttes.

A rendezést visszamondó Hollandia helyett a kontinenstorna 16. résztvevője a selejtezők legjobb csoportharmadikjaként Izland lesz az EHF közleménye szerint. Az Európa-bajnokság csoportbeosztásának sorsolására június 22-én 18 órától kerül sor, a monacói EHF-kongresszus keretében. Szerbia egyben a 2013-as női világbajnokság házigazdája is.

A 2012-es női Európa-bajnokság résztvevői:
Szerbia (rendező), Norvégia (címvédő), Csehország, Dánia, Franciaország, Horvátország, Izland, Macedónia, Magyarország, Montenegró, Németország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svédország, Ukrajna
tovább...
Magabiztos játékkal vb-résztvevő a magyar férfiválogatott!
A továbbjutás kérdését végig kézben tartotta a jó teljesítményt nyújtó magyar válogatott, és hatgólos hazai sikerét követően úgy kapott ki négy góllal Oslóban, hogy csak az utolsó percekben nőtt két gól fölé Norvégia előnye. Mikler, Császár, Zubai, Nagy László és Putics jó teljesítményével így összesítésben két gólt megőrzött előnyéből Magyarország, így az olimpia után 2013 januárjában a spanyolországi világbajnokságon is részt vehet.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány: - Nagy kő esett le a szívemről a továbbjutás kivívásával. Az 50. percig kontroll alatt tartottuk a meccset, és a végjátékban sem fenyegette veszély a vb-kvalifikációt. Voltaképpen most érett be az a munka, amit a veszprémi meccs előtt végeztünk el. Győzelemre játszottunk, forgattuk a csapatot, és ez meghozta eredményét.

Mikler Roland: - Örülök, hogy tudtam segíteni a csapatnak. Maximalista vagyok, győzni jöttünk, így a vereség nem esik jól, de természetesen boldogok vagyunk a továbbjutás miatt.

Férfi vb-selejtező, visszavágó:
NORVÉGIA-MAGYARORSZÁG 31-27 (14-13)
Oslo, játékvezetők: Krstic, Ljubic (szlovénok).
NORVÉGIA: Erevik, Medhus (kapusok), Björnsen 1, Hansen 2, Jöndal, Kjelling 7, Klev, Lund, Mamelund 6, Myrhol 7, Rambo 1, Riegelhuth Koren, Paulsen 1, Tönnesen, Samdahl, Tvedten 6 (2). Szövetségi kapitány: Robert Hedin.
MAGYARORSZÁG: Fazekas, Mikler (kapusok), Császár 4 (1), Gulyás 4, Harsányi 2, Iváncsik G. 2, Katzirz, Laluska, Lékai, Mocsai T. 1, Nagy L. 4, Pérez 2, Putics 4, Schuch, Vadkerti, Zubai 4. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1.

Az 1. mérkőzésen: Magyarország-Norvégia 27-21 (12-10)
A világbajnokságra kijutott: Magyarország, 54-52-es összesítéssel. 
tovább...
KÉZILABDA-KÖZVETÍTÉSEK A TV-BEN

2012. 06. 18. 20:45
Kézilabda Magazin
SportKlub
 
 
   

tovább...
Jegyvásárlás a londoni olimpia kézilabda-tornájára
A www.tickets.london2012.com oldalon vásárolhatók jegyek a londoni olimpia kézilabdatornájára. A csoportmérkőzésekre 20, 30, 40 és 50 fontos áron válthatók belépők, amelyekkel egy nap két mérkőzést lehet megtekinteni. A negyeddöntőkre, az elődöntőkre és a helyosztókra (bronzmérkőzés, döntő) a jegyek egy-egy mérkőzésre érvényesek. A negyed- és elődöntőkre szóló belépők árai: 20, 35, 50 és 75 font. A bronzmérkőzésre 35, 45, 65 és 95 fontos áron, a döntőre 45, 65, 95 és 125 fontos áron lehet belépőket vásárolni. Egy személy egy regisztráció révén egy eseményre (csoportmérkőzések esetén 2-2 mérkőzésre, a torna későbbi szakaszában 1-1 mérkőzésre) legfeljebb 4 belépőt vásárolhat.

Információk a jegyvásárlással kapcsolatban
Jegyvásárlás
tovább...
Női junior válogatott: egy-egy győzelem és vereség Horvátországtól
A horvátországi Vrbovecen két felkészülési mérkőzést játszott az U20-as világbajnokságra készülő magyar női junior válogatott a házigazdák ellen.
tovább...
Foci Eb-vel hangolt a norvégiai utazásra a magyar férfiválogatott
Szerda este a magyar férfi kézilabda-válogatott Vetési Iván MKSZ-elnök meghívására közösen nézte meg a Champs Buda sportkocsmában a Hollandia-Németország labdarúgó Eb-mérkőzést.

A keret és a szakmai stáb valamennyi tagja részt vett a házi góltotóban is, amelyet Mocsai Lajos, Gulyás Péter, Nagy László és Vadkerti Attila nyert meg, hiszen mindannyian 2-1-es német sikert tippeltek.

A magyar együttes csütörtökön délelőtt edz, majd kora délután utazik el Oslóba, ahol este már újra edzést tart a 18 tagú keretnek Mocsai Lajos szövetségi kapitány. A Norvégia elleni vb-selejtező visszavágója szombaton 19:10-kor kezdődik, az első mérkőzésen 27-21-re legyőzött skandinávok otthonában.

Mivel a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában már azonos időben, azaz 20:45-kor kezdődnek a mérkőzések, ezért a Magyar Kézilabda Szövetség arra buzdítja a szurkolókat, amennyiben közös meccsnézést terveztek szombat estére, kezdjék a programot a kézilabda-válogatott találkozójával este héttől, hiszen a csapatnak itthonról is nagy szüksége van a szurkolásra. Az MKSZ egyúttal kéri a közösségi meccsnézésre alkalmas helyszíneket, sportkocsmákat, hogy már 19 órától várják a sportkedvelőket, hiszen így többen drukkolhatnak együtt a magyar férfi kézilabda-válogatottnak!
tovább...
Végleges a férfi kézilabda-válogatott olimpiai programja
A londoni olimpia szervezőbizottságának tájékoztatása szerint véglegessé vált a nyári ötkarikás játékok kézilabda-tornájának menetrendje. Az előzetes beosztáshoz képest a magyar válogatott programja három helyen módosult: a csapat a férfitorna nyitónapján dél helyett késő este lép pályára Dánia ellen, a harmadik csoportmérkőzésre Horvátországgal szemben este helyett kora délután kerül sor, míg az utolsó, szerbek ellen csoporttalálkozó időpontja 15:30-ról 10:30-ra módosult.

A magyar válogatott mérkőzései az olimpia férfi kézilabdatornáján (magyar idő szerint):
Július 29., 22:15: Magyarország-Dánia
Július 31., 12:15: Dél-Korea-Magyarország
Augusztus 2., 15:30: Horvátország-Magyarország
Augusztus 4., 22:15: Magyarország-Spanyolország
Augusztus 6. 10:30: Magyarország-Szerbia

Az olimpiai kézilabdatorna teljes programja
tovább...
Rangos nemzetközi standkézilabda-torna Salgótarjánban
Június 15-17-én kerül sor Salgótarjánban a Salgó Cup strandkézilabda-tornára, amely része a European Beach Handball Tour-sorozatnak.

A rangos tornán magyar, spanyol, lengyel és szlovák csapatok állnak rajthoz.

A torna programja
tovább...
Budapesten hangol a norvégok elleni visszavágóra a magyar férfiválogatott
Budapesten, a Lőrinci Sportcsarnokban készül a magyar férfiválogatott a Norvégia elleni vb-selejtező szombati, oslói visszavágójára. Mocsai Lajos együttese a vasárnapi, 27-21-es veszprémi sikert követően kedd délután gyakorolt együtt ismét – immár a fővárosban. Szerdán két edzésen vesznek részt a kerettagok, majd csütörtökön kora délután utazik a csapat Oslóba.

- Kedden délután találkoztunk ismét a veszprémi mérkőzést követően. A csapat Vecsésen, kiváló körülmények között szállt meg, a foglalkozásokat pedig a Lőrinci Sportcsarnokban tartjuk - mondta el Mocsai Lajos. - Kedd este két és fél órás edzésen vettek részt a játékosok, szerda délelőtt Vecsésen kondicionális tréninget tartottunk, délután a védő- és támadó stratégiát gyakoroljuk a következő foglalkozáson, este pedig csapatépítés gyanánt Vetési Iván MKSZ-elnök meghívására együtt nézzük meg a német-holland labdarúgó Eb-meccset Budapesten. Csütörtökön kora délután utazunk Oslóba, de előtte még egy foglalkozáson részt vesz a válogatott, a Norvégiába érkezést követően pedig már a helyszínen edzünk. A játékosokból rendkívül sokat kivett az első mérkőzés, hiszen fizikálisan is igen kemény ellenfél a norvég válogatott. Császár Gábor derékbántalmai miatt kedden még nem edzett, de szerda délelőtt az erősítő munkában már részt vett, két-három játékos pedig még nem tud százszázalékos edzésmunkát végezni, de bízom benne, hogy minden problémánk megoldódik. A norvégok elleni veszprémi találkozót természetesen elemezzük, precízebb támadójátékot szeretnénk megvalósítani Oslóban, készülünk egy nyitottabb védekezés ellen is. A visszavágó 0-0-ról indul, másként nem is lehet felkészülni egy ilyen mérkőzésre, ha spekulálnánk, nyilvánvalóan csökkennének az esélyeink.  

A norvégiai mérkőzésre 18 fős kerettel utazik a válogatott, Mocsai Lajos a helyszínen jelöli ki a 16 pályára lépő játékost.
tovább...
Kézilabda szakedzői tanfolyamra jelentkezett edzők figyelmébe!
A felvételi tájékoztatóban megadott, június 11-i határidőig nem jelentkezett kellő számú (min. 15 fő), megfelelő képesítéssel rendelkező edző, akikkel a két féléves szakedzői képzést el lehet indítani. Nagy számban jelentkeztek viszont olyan, OKJ-s kézilabda edzői végzettséggel rendelkező szakemberek, akik - akár egy hosszabb képzés keretében is - szeretnének továbblépni, és szakedzői képesítést szerezni. Ezért az MKSZ Szakmai és Versenybizottságának elnöke, szakmai igazgatója és a NEK-igazgató a kialakult helyzetet mérlegelve a következő módosítást tette:
Megfelelő számú jelentkező esetén 2012. szeptembertől 4 féléves szakedzői képzést indít, melynek bemeneti követelményeit az új kiírás tartalmazza (lásd csatolva). Azok a jelentkezők, akik az egyéves képzés bemeneti követelményeinek megfelelnek, a harmadik félévvel, azaz 2013 szeptemberétől csatlakozhatnak a most induló csoporthoz és velük együtt, 1 év tanulmányi idő teljesítésével szerezhetnek szakedzői képesítést.  
Az eredeti felvételi időpontja (2012. június 18.) nem változott, ezért kérjük azokat akik már jelentkeztek az eredeti felhívásra, lehetőség szerint ekkor jöjjenek el.  Az új kiírás miatt viszont a jelentkezési határidő június 25-re módosult, így azok, akik az első felvételin nem tudnak megjelenni, vagy később jelentkeznek, a második időpontban (július 2.) felvételizhetnek.
tovább...
Hírek a kézilabda világából


hírek, információk a hazai kézilabdázás világából

A cselezés ABC-je

Az MKSZ hosszú távú sportágfejlesztési stratégiája 2009-2017